Ο απίστευτος θρύλος του Μαντουδίου!

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2022

Η Ελλάδα, είναι φημισμένη για τους θρύλους της, σε όλο τον κόσμο! Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, οι Έλληνες ήταν σε θέση να σκαρώνουν ιστορίες, έτσι ώστε να περνούν ευχάριστα την ώρα τους και να "ερεθίζουν" τις αισθήσεις τους!

Αυτό, ήταν κάτι που δεν έμεινε μόνο στην αρχαιότητα. Επηρεασμένοι και από άλλους λαούς πλέον, οι Έλληνες έχουμε τους δικούς μας τοπικούς θρύλους, που μέχρι και λίγα χρόνια πριν, υπήρχαν άνθρωποι που τους πίστευαν ιδιαίτερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι άνθρωποι, αλλά σίγουρα δεν ανήκουν στη πλειοψηφία!

Η Εύβοια, δε θα μπορούσε να μην έχει τους δικούς της τοπικούς θρύλους. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον θρύλο του Μαντουδίου για τις νεράιδες! Ένας θρύλος που πρόσφατα ανακάλυψα, ότι είναι επηρεασμένος από ιστορίες με προέλευση από την Σκανδιναβία!

Όπως και να 'χει, είναι μια...τρομαχτική ιστορία που οι παλιές γυναίκες αυτού του χωριού της Ευβοίας, την πίστευαν πολύ!

Η ιστορία έχει ως εξής:

Στα δάση της Εύβοιας κατοικούν κάποιες νεράιδες, οι οποίες δεν είναι οι καλόκαρδες νεράιδες που έχουμε μάθει απ' τα παραμύθια! Είναι πονηρές και έχουν το χάρισμα να παραπλανούν εύκολα τους ανθρώπους!

Ο αγαπημένος στόχος των νεράιδων, είναι οι λεχώνες! Εμφανίζονται στις γυναίκες σαν αιθέριες υπάρξεις και με μια πολύ γλυκιά φωνή, τις καλούν με το όνομά τους! Όταν η γυναίκα ακολουθήσει τη νεράιδα, τότε εκείνη της παίρνει το μωρό!

Γι' αυτό οι γυναίκες, πρέπει τις πρώτες 40 μέρες να μένουν δίπλα στο παιδί τους!

Η ιστορία από τις χώρες της Σκανδιναβίας κάνει λόγο για νεράιδες, που παίρνουν τα μωρά από λεχώνες και τα αντικαθιστούν με δικά τους! Αν η μητέρα καταλάβει την αντικατάσταση, τότε αυτόματα το "ψεύτικο" μωρό εξαφανίζεται και στη πόρτα του σπιτιού της, βρίσκεται το δικό της!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram