Ακμή: 4 τοπικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσεις

Δημοσιεύθηκε 17 Φεβρουαρίου, 2024

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε κάνει έξαλλη, που να σε κάνει να μη θέλεις να βγεις από το σπίτι σου και να σε δει άνθρωπος, αυτό είναι τα σπυράκια. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Η ακμή είναι… εχθρός όλων των κοριτσιών. Όχι, όμως, και ακατανίκητη. Μπορείς να την αντιμετωπίσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως τελευταία δεν καθαρίζεις τακτικά το πρόσωπό σου; Ή μήπως κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς; Αν ναι, να τι φταίει και δεν θέλεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη σου.

Κάτι που, επίσης, μπορεί να μην έχεις σκεφτεί, είναι ότι εμφάνισες ενήλικη ακμή. Ναι, δυστυχώς, συμβαίνει (είμαι «θύμα» της κι εγώ)! Η λύση σε όλα αυτά- χωρίς αμφιβολία- είναι μια επίσκεψη στον δερματολόγο σου, ο οποίος θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τα σπυράκια σου.

Μέχρι, όμως, να πας στον δερματολόγο, δοκίμασε μια από τις τέσσερις τοπικές θεραπείες ακμής, που μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα.

#1 Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ καταπραΰνει άμεσα το ερεθισμένο δέρμα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του. Ακόμη, επουλώνει τις πληγές, αλλά και τις επιδερμίδες που βρίσκονται σε φάση γήρανσης.

#2 Αζελαϊκό οξύ

Έχει την ικανότητα να μειώνει αισθητά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και κατ’ επέκταση να μειώνει και τη φλεγμονή. Το αζελαϊκό οξύ περιορίζει, επίσης, τις δυσχρωμίες που δημιουργούνται στην επιδερμίδα μετά την επούλωση των σπυριών.

#3 Τοπικά ρετινοειδή

Τα τοπικά ρετινοειδή ή παράγωγα της βιταμίνης Α (όπως ονομάζονται αλλιώς) έχουν την ιδιότητα να απολεπίζουν το δέρμα, να μειώνουν δυσχρωμίες και σημάδια, επανορθώνοντας συγχρόνως τις κυτταρικές δομές.

#4 Γλυκολικό οξύ

Ανήκει στην κατηγορία των AHAs (άλφα υδροξυ-οξέων) και έχει απολεπιστική δράση. Στην ουσία, απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, χαρίζοντάς της απαλότητα και λάμψη.

Αν χρησιμοποιηθεί σε τακτική βάση, απομακρύνει τους φραγμένους πόρους, ενώ έχει την ικανότητα να απομακρύνει σημάδια ακμής και άλλες ατέλειες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram