Πρόκειται για ένα φρούτο που θεωρούνται ιδανικές τροφές, όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό. Παράλληλα είναι από τα… εύκολα φρούτα, με την έννοια ότι μπαίνουν εύκολα στην τσάντα των μικρών, μεταφέρονται δηλαδή εύκολα και τα ίδια τα παιδιά μπορούν να τις κρατούν από νωρίς μόνα τους για να τις φάνε.
Μόνο που… παρουσιάζουν ένα πρόβλημα. Μαυρίζουν γρήγορα! Υπάρχει ένα κόλπο λοιπόν που θα σας λύσει τα χέρια, ώστε να μη βιάζεστε να τις καταναλώσετε, αλλά ούτε και να αναγκάζεστε να ψωνίζετε συνέχεια μικρές ποσότητες.
Το μυστικό είναι να μην αφήσετε τις μπανάνες να «βγάλουν» από το κοτσάνι ένα φυσικό αέριο, το οποίο ονομάζεται αιθυλένιο και είναι εκείνο που ευθύνεται για την ωρίμανση του φρούτου. Αυτός ο τρόπος καθυστερεί την διαδικασία ωρίμανσης, ώστε να διαρκούν περισσότερο.
Τη λύση θα τη δώσει λίγη διάφανη μεμβράνη ή λίγο αλουμινόχαρτο, τα οποία τοποθετούνται στο σημείο που βρίσκεται το κοτσάνι, με αποτέλεσμα να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα.