Αυτό είναι το γεύμα που δεν πρέπει να παρακάμπτεις αν θέλεις να χάσεις βάρος

Δημοσιεύθηκε 30 Μαρτίου, 2021

Οταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αναζητάς δίαιτες και προγράμματα διατροφής που θα σου εξασφαλίσουν γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, έτσι δεν είναι;

Αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν πως πρέπει να κάνουν είναι να μειώσουν την πρόσληψη των θερμίδων. Μερικά προγράμματα διατροφής περιλαμβάνουν την αποφυγή υδατανθράκων ή άλλες ομάδες τροφίμων, όμως τα περισσότερα από αυτά προσπαθούν να βγάζουν τις περίσσιες θερμίδες από το πιάτο σου, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός σου να κάψει αυτές που μπορεί, προκειμένου να χάσει βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας τρόπος για να μειώσεις μερικές θερμίδες είναι να παραλείψεις το πρωινό. Σίγουρα, από μικρά παιδιά γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά πόσο κακό μπορεί να μας κάνει αν το παραλείψουμε; Αποδεικνύεται ότι το να παρακάμψεις το πρωινό σου είναι ένας καλός δείκτης για την απώλεια βάρους.

Ο Suzy Weems, Ph.D., διαιτολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Baylor, εξηγεί όμως πως το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι απαραίτητο.

«Ναι, πρέπει να τρώτε το πρωινό σας», λέει. «Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο το πρωινό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αυτό που έχει σημασία είναι τι επιλέγετε», συνεχίζει ο Weems.

Τα καλά νέα είναι πως μ΄ένα υγιεινό πρωινό, μπορείς να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να χάσει τα κιλά που θέλεις, εύκολα και γρήγορα. Και το κυριότερο να διατηρήσεις το βάρος σου στο επίπεδο που επιθυμείς.

Ενώ ένα καλό πρωινό μπορεί να βοηθήσει τους στόχους σου για απώλεια βάρους, πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα ότι επιλέγεις τα κατάλληλα τρόφιμα. Μπορεί ένα μπολ με δημητριακά να φαντάζει ως μια από τις ιδανικότερες επιλογές όμως περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, γεγονός που τα καθιστά απαγορευμένα. Επίσης ούτε οι τηγανίτες και οι βάφλες είναι καλές επιλογές, λόγω του ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες επεξεργασμένου αλευριού. Παρομοίως, τα τοστ, τα muffins και οι μπάρες συχνά περιέχουν υπερβολική ποσότητα ζάχαρης με λίγη πρωτεΐνη, γι' αυτό και αυτά θα πρέπει να τα αποφεύγεις. Το ίδιο ισχύει και με τον χυμό φρούτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram