Η πριγκίπισσα Charlotte με τίτλο της βασίλισσας Ελισάβετ με εντολή Κάρολου

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου, 2022

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πια ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις τις οποίες και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Η πιο πρόσφατη αφορά στην εγγονή του, πριγκίπισσα Charlotte, την οποία ξεχωρίζει και τιμά ιδιαίτερα με τον τίτλο που της δίνει.

Ο τίτλος του Δούκα και της Δούκισσας του Εδιμβούργου είναι ένας από τους ανώτερους στη βασιλική οικογένεια. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο τίτλος θα δινόταν από τον Κάρολο στον αδερφό του, πρίγκιπα Εδουάρδο. Όσο τον είδες εσύ, άλλο τόσο τον είδε και ο Εδουάρδος. Ο τίτλος πηγαίνει στην πριγκίπισσα Charlotte.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάρολος θέλησε να το κάνει αυτό προς τιμήν της αείμνηστης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία κατείχε τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου πριν ανέβει στον θρόνο το 1952.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ο βασιλιάς πιστεύει ότι ο τίτλος πρέπει να πάει στην πριγκίπισσα Charlotte. Θα ήταν μια αναφορά στη βασίλισσα –η οποία, φυσικά, είχε τον τίτλο Δούκισσα του Εδιμβούργου– και ένας τρόπος για τον Κάρολο να τιμήσει τη γραμμή της διαδοχής», αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

93640be2dda3496e936504d4af32b7e6

Η πριγκίπισσα Charlotte γράφει ιστορία για ακόμη μια φορά αποκτώντας τον συγκεκριμένο τίτλο. Η πρώτη φορά που το έκανε ήταν πριν ακόμα γεννηθεί, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ άλλαξε τους κανόνες της διαδοχής.

Πριν την απόφαση αυτή, τα κορίτσια έχαναν τη σειρά τους στη γραμμή της διαδοχής όταν γεννιούνταν αγόρια στην ίδια οικογένεια. Έτσι λοιπόν, όταν γεννήθηκε το τρίτο παιδί του William και της Kate, o Louis, δεν την προσπέρασε και διατήρησε τη θέση της. Η πριγκίπισσα Charlotte είναι στο νούμερο τρία μετά τον πατέρα της και τον μεγάλο αδερφό της, George.

H περίπτωση της Charlotte θυμίζει κατά πολύ την περίπτωση της αδερφής του Κάρολου, πριγκίπισσας Άννας. Με μια σημαντική διαφορά. Η πριγκίπισσα Charlotte δεν θα παραιτηθεί από τη σειρά της διαδοχής έως ότου ο μεγαλύτερος αδερφός της, George, αποκτήσει παιδιά.

7fe6242e8b08482d9253963fc81c1de1

Όταν ο William γίνει βασιλιάς, ο George θα γίνει Δούκας της Κορνουάλης και στη συνέχεια πρίγκιπας της Ουαλίας. Τι δεν θα γίνει; Δούκας του Εδιμβούργου. Ο τίτλος μένει στη Charlotte. Επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε διαβάσει ακόμα, αλλά Κυριακή κοντή γιορτή.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram