Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να σας «ανεβάσει» τότε αυτό δεν είναι άλλο από το τιραμισού (tiramisù) που στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με».
Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα υπέροχο τιραμισού.
Υλικά
500 γρ. μασκαρπόνε
400 γρ. ζάχαρης
200 γρ. ασπράδι αυγού
Καφέ εσπρέσο
300 γρ. σαβαγιάρ
Κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 γρ. νερό για να φτιάξουμε σιρόπι. Όταν το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία 105 ° C, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη ζάχαρη και όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 118 ° C, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι, χτυπώντας αρκετά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στη μαρέγκα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε 3 σαβαγιάρ, ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ εσπρέσο και μερικές γενναιόδωρες κουταλιές κρέμας. Συμπληρώνουμε με το κακάο από πάνω.