Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Είναι υπέροχη και θα συνοδεύσει το απογευματινό σας καφεδάκι.
Τι θα χρειαστείς:
Κεράσια (να καλύπτει τη βάση του ταψιού)
1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βιταμ
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες
4 αυγά
Αντικολλητική κόλλα
Εκτέλεση:
Βάζεις μια αντικολλητική κόλλα στη βάση του ταψιού.
Λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις στο ταψί. (προσπάθησε να πάει καί στα τοιχώματα) το αφήνεις να παγώσει.
Ρίξε μία βανίλια στη μία κούπα με τη ζάχαρη για να πάρει άρωμα και στη συνέχεια πασπαλισε το παγωμένο βούτυρο. (Προσπάθησε να πάει καί στα τοιχώματα)
Στη συνέχεια έχοντας βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια τα τοποθετείς στο ταψί.
Το βάζεις ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις το παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι:
Σε ένα μίξερ χτυπάς τα αυγά με την μία κούπα ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτεις τις βανίλιες χτυπάς για μισό λεπτό ακόμα καί σταματάς .
Στη συνέχεια προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαριζ μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βγάζεις το ταψί από το ψυγείο και ρίχνεις το μίγμα σκεπάζοντας τα κεράσια.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά πάνω κάτω σε προθερμασμενο φούρνο στη μεσαία Σχάρα.
Βγάζεις από το φούρνο το ταψί και το αναποδογυριζεις σε μια πιατέλα...
Καλή απόλαυση...