Υλικά
4 κούπες φρέσκα ροδάκινα σε κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
3 κ.τ.σ. μέλι
5 κ.τ.γ. σπόρους τσία (chia)
Βήματα
Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέσα τα ροδάκινα και το μέλι.
Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθώς τα ροδάκινα αρχίζουν να μαλακώνουν, ανακατέψτε τα να βγάλουν τους χυμούς τους.
Αφού μαλακώσουν αρκετά και αρχίσουν να διαλύονται, προσθέστε τους σπόρους chia. Οι σπόροι θα γεμίσουν με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα τη μαρμελάδα σας.
Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό. Ανακατεύετε συνεχώς. Χρησιμοποιήστε ένα πρες πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ για να λιώσετε περισσότερο τα ροδάκινα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα σας για 15-20 λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα μείγμα που θα θυμίζει μαρμελάδα.
Αφαιρέστε το κατσαρολάκι και βάλτε τη μαρμελάδα σε ένα βαζάκι. Αφήστε τη να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει καλά, σκεπάστε τη και βάλτε τη στο ψυγείο. Απολαύστε τη επάνω στο ψωμί, τα κράκερ ή τα pancakes που θα φτιάξετε για πρωινό.