Έτσι θα μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα και εύκολα

Δημοσιεύθηκε 31 Μαΐου, 2024

Σε περίπτωση που θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου εδώ και καιρό και δεν τα καταφέρνεις, είτε επειδή δε σε βοηθάει η ποιότητα της τρίχας σου είτε επειδή δεν διαχειρίζεσαι σωστά τα μαλλιά σου, αυτές οι δέκα συμβουλές θα σε βοηθήσουν οπωσδήποτε να τα καταφέρεις και να αποχωριστείς το καρέ σου – και όχι δεν εννοούμε φορώντας extensions ή τρέσες, αλλά αποκτώντας δικά σου μακριά μαλλιά δυνατά και υγιή από τη ρίζα ως την άκρη.

Εμείς πάντως στην παρούσα φάση είμαστε σε #bob mood και αντί να μακραίνουμε τα μαλλιά μας τα κουρεύουμε συνεχώς για να διατηρήσουμε το συγκεκριμένο hairlook, για εσένα όμως που δε βρίσκεσαι στην ίδια διάθεση έχουμε τις παρακάτω δέκα εντολές ώστε τα μαλλιά σου να μακρύνουν σωστά και γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Αγάπησε το κούρεμα

Όση έκπληξη κι αν σου προκαλεί το ψαλίδι της κομμώτριάς σου πρέπει να το θεωρείς σύμμαχο και φίλο σου. Με το να κόβεις τα μαλλιά σου λίγο λίγο στο κάτω μέρος τους στ αλήθεια τα δυναμώνεις. Όταν κόβεις τις άκρες τους απομακρύνεις το ταλαιπωρημένο τμήμα των μαλλιών και τους δίνεις boost να μακρύνουν, στην αντίθετη περίπτωση θα σπάνε. Κάθε τρεις μήνες λοιπόν κόψε το τελευταίο ένα με ενάμισι εκατοστό των μαλλιών σου. Αυτό είναι το συμπέρασμα.

2. Χρησιμοποίησε μαλακτική κρέμα. Αλλά πραγματικά πολλή.

Αν νομίζεις πως το μαλακτικό μαλλιών δεν είναι και κάτι σπουδαίο, κάνεις λάθος. Όλα τα μαλλιά χρειάζονται μαλακτικό προϊόν κατά τη διάρκεια του λουσίματος είτε είναι κοντά, είτε μακριά, διότι αυτό που προσφέρουν είναι να τα ενδυναμώνουν αναπληρώνοντας τα λιπίδια και τις πρωτεϊνες μέσα στα λέπια της τρίχας. Μην το αμελείτε ποτέ όταν λούζεστε και κυρίως μην το τσιγγουνεύεστε σε ποσότητα.

3. Ξέπλυνε με κρύο νερό

Το κρύο νερό είναι ο σύμμαχός σου απέναντι σε όλη τη θερμότητα την οποία απορροφούν τα μαλλιά σου είτε από τα εργαλεία styling είτε από το περιβάλλον. Μη λουστείς εξ ολοκλήρου με κρύο νερό γιατί μπορεί να παγώσεις και να αρρωστήσεις, αλλά δώσε στα μαλλιά σου ένα γερό ξέβγαλμα με κρύο νερό στο τέλος του λουσίματός σου και θα ανταμοιφθείς από την ποιότητά τους μετά από μερικά λουσίματα. Το ίδιο να ζητάς και από τον κομμωτή σου στο λουτήρα όταν τον επισκέπτεσαι. Κάντο ρουτίνα σου.

4. Χρησιμοποίησε κάθε εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών

Μην ξεχνάς την ηλικία των μαλλιών σου: Mια τρίχα σου μπορεί να είναι και τριών και τεσσάρων ετών ανάλογα με το μήκος της. Δε νομίζεις πως χρειάζεται επιπλέον περιποίηση; Η μάσκα μαλλιών σε εβδομαδιαία βάση είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μάλιστα δοκίμασε αρκετές για να δεις σε ποια ανταποκρίνεται καλύτερα το τριχωτό της κεφαλής σου. Παρόλα αυτά, μην κολλήσει σε μια συγκεκριμένη, απλά αυτή που σου πάει περισσότερο να τη χρησιμοποιείς πιο συχνά από τις υπόλοιπες. Ο λόγος είναι ότι δε θέλουμε τα μαλλιά σου να συνηθίσουν καμμία μάσκα και να απορροφούν από όλες συνεχώς τα ευεργετικά συστατικά τους.

5. Βούρτσισε τα πολύ πολύ ευγενικά

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεσαι βίαιη με την τρίχα σου. Αγάπησέ τη και μην την ταλαιπωρείς με άγρια βουρτσίσματα. Επίσης μην κρεπάρεις τα μαλλιά σου για να αποκτήσουν όγκο, τα σπας και τα βλάπτεις ανεπανόρθωτα. Αν οι τρίχες σπάσουν σε πολλά διαφορετικά σημεία θα χάσεις δυο πράγματα: μήκος και όγκο, τα οποία θα αναπληρώσεις πάρα πολύ δύσκολα σε περίπτωση που θέλεις να δείχνουν μακριά και πλούσια. Επίσης δεν κάνουν όλες οι χτένες, βούρτσες και τσατσάρες για όλα τα μαλλιά, επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει με προσοχή και εφόσον την έχεις δοκιμάσει τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα μαλλιά.

6. Άλλαξε το χτένισμά σου

Αν έχεις τα μαλλιά σου συνεχώς πιασμένα με κοκκαλάκια και λαστιχάκια σε σφιχτούς κότσους και αλογοουρές το πιο πιθανό είναι να σπάνε και να ταλαιπωρούνται από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες. Ξέρουμε ότι πιθανότατα έχεις βολευτεί ένα συγκεκριμένο χτένισμα και δεν θέλεις να το αλλάξεις, όμως αν αυτό που επιθυμείς είναι να μακρύνεις τα μαλλιά σου τότε πρέπει να αλλάξεις μερικές συνήθειες που τα αφορούν στην καθημερινότητά τους και ένα από αυτά είναι ο τρόπος που τα δένεις με διάφορα αξεσουάρ.

7. Αποχαιρέτησε το ξανθό χρώμα

Λυπούμαστε πολύ, αλλά το ντεκαπάζ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών σου όσον αφορά το μήκος τους αφού τα σπάει πολύ επιθετικά σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Οι περισσότερες μη φυσικές ξανθές έχουν καταφύγει στις τρέσες ή στα extensions για να αποκτήσουν μήκος αφού τα μαλλιά τους σπάνε από τις πολύ συχνές χημικές επεξεργασίες. Αν λοιπόν είσαι ξανθιά, θα πρέπει να κάνεις μια “έκπτωση” στο χρώμα σου αν θέλεις να κερδίσεις σε μήκος. Θα δεις σιγά σιγά ότι νέα μαλλιά θα φυτρώνουν στο κεφάλι του και η τρίχα σου θα αποκτά ελαστικότητα και δε θα μοιάζει σα να είναι πλαστική.

8. Ξέχνα τα εργαλεία θερμότητας

Το styling που προσφέρουν τα διάφορα σύνεργα που λειτουργούν με ζέστη προκαλούν βλάβη στην τρίχα ειδικά αν αυτά χρησιμοποιούνται συχνά. Στην προσπάθειά σου να μακρύνεις τα μαλλιά σου καλό θα είναι να σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς και να αποφεύγεις τα χτενίσματα με ψαλίδι και πρέσσα, ενώ ακόμη και το σεσουάρ καλό είναι να το ανοίγεις με σύνεση. Όπως προαναφέραμε η πολλή θερμότητα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά τα μαλλιά σου. Αν η εποχή σου το επιτρέπει άφησέ τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Αν όχι, τότε απλά στέγνωσέ τα από απόσταση με όχι και τόσο καυτό αέρα

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram