8 τρόποι για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε 22 Νοεμβρίου, 2023

Τα Χριστούγεννα συχνά στο μυαλό μας τα συνδέουμε με μυρωδιές.
Από μικροί που είμασταν θυμόμαστε πάντα το σπίτι μας τα Χριστούγεννα να μοσχοβολάει..

Γι’ αυτό κι εγώ θυμήθηκα όλες εκείνες τις «μυστικές» χριστουγεννιάτικες συνταγές που έκανε η γιαγιά μου και μύριζε από πολύ νωρίς όλο το σπίτι Χριστούγεννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Μείγμα από πορτοκάλι και βάλσαμο

Τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων, βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζει νερό με χοντρά κομμάτια πορτοκαλιού, φρέσκο βάλσαμο και δενδρολίβανο. Το άρωμα του μείγματος… απλά δεν υπάρχει!

#2 Αρωματικός… σπάγκος

Ψήσε στον φούρνο λεπτές φέτες εσπεριδοειδών και μήλου, τρύπησέ τα στη μέση και πέρασέ τα σε ένα κομμάτι σπάγκο. Έπειτα, τρύπησε τα φρούτα με λίγα γαρύφαλλα και κρέμασε τον σπάγκο σε μια γωνιά της κουζίνας.

keria

#3 Κουκουνάρια αρωματισμένα

Μάζεψε κουκουνάρια, τοποθέτησέ τα σε ένα χριστουγεννιάτικο σκεύος στο σαλόνι σου και ψέκασέ τα με λάδι σώματος που χρησιμοποιείς. Αν έχεις λάδι με κανέλα, το σπίτι σου θα μοσχοβολήσει.

#4 Στεφάνι από φασκόμηλο

Πάρε ένα στεφάνι από φελιζόλ και δέσε γύρω του φύλλα από φασκόμηλο. Πέρασε, στη συνέχεια, μια κορδέλα μέσα από το στεφάνι και κρέμασέ το στην πόρτα του σπιτιού σου.

#5 Φέρε… το δάσος στο σπίτι σου

Μέσα σε μια κατσαρόλα μπορείς να σιγοβράσεις πευκοβελόνες, μούρα και κανέλα. Η μυρωδιά του μείγματος αυτού είναι το κάτι άλλο!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram