7 αιθέρια έλαια θα σε «σώσουν» από την τριχόπτωση

Δημοσιεύθηκε 26 Φεβρουαρίου, 2021

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες είναι σήμα κατατεθέν της εμφάνισής μας. Για σκέψου… Κι εσύ όταν έχεις μια bad hair day δεν νιώθεις απαίσια ή δεν έχεις εκνευρισμό; Ενώ αντίστοιχα όταν τα μαλλιά σου μοιάζουν στιλπνά και λαμπερά, αμέσως σκας ένα χαμόγελο στον καθρέφτη σου και νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Κάπως έτσι αντιδράμε σε αυτές τις περιπτώσεις όλες μας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες άλλες περιπτώσεις που πραγματικά μάς στενοχωρούν και μας προβληματίζουν. Η τριχόπτωση, για παράδειγμα.
Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με την απώλεια μαλλιών, μπορούμε να καταλάβουμε το άγχος και την αγωνία σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει επτά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα. Προσοχή, όμως, στη χρήση τους. Επειδή είναι αρκετά συμπυκνωμένα και για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς, καλό είναι να τα αραιώνεις με λίγο καστορέλαιο. Αφού κάνεις την αραίωση, μπορείς να πάρεις μια μικρή ποσότητα του μείγματος με τα δάχτυλά σου και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για μερικά λεπτά. Αν ακολουθείς αυτήν τη διαδικασία δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα δεις αρκετά γρήγορα διαφορά στα μαλλιά σου.

Έλαιο δενδρολίβανου: Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προωθώντας των πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος.

Έλαιο μέντας: Προκαλεί την αίσθηση μυρμηγκίασης όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, επειδή περιέχει μενθόλη, η οποία δρα ως αγγειοδιασταλτικό, που προωθεί τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στις περιοχές όπου εφαρμόζεται. Συμβάλλει, λοιπόν, στην ανάπτυξη των μαλλιών μιας και αυξάνει το βάθος των θυλακίων της τρίχας.

Tea tree oil: Έχει αντιμικροβιακή δραστηριότητα και αποδεδειγμένα καταπολεμά βακτήρια, ιούς και μύκητες. Θεωρείται εξαιρετική θεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Για την ακρίβεια, εκτός από την εξάλειψη της πιτυρίδας, συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών μιας και δημιουργεί ένα υγιές «περιβάλλον» στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να αναπτυχθεί η τρίχα.

Έλαιο λεβάντας: Αν και γνωστό για τις ηρεμιστικές ιδιότητές του, η δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το έλαιο λεβάντας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός καθαρότερου τριχωτού της κεφαλής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτυχθούν σωστά τα μαλλιά. Επιπλέον, το έλαιο αυτό λειτουργεί και ως προληπτικό μέτρο κατά της μελλοντικής τριχόπτωσης.

Έλαιο περγαμόντου: Πρόκειται για ένα ακόμη αντιμικροβιακό αιθέριο έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την προώθηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί με τη σειρά της να συμβάλει στην τριχόπτωση.

Έλαιο κεδρόξυλου: Αποτρέπει τη μελλοντική τριχόπτωση και την αραίωση, ενώ λειτουργεί για την εξισορρόπηση των αδένων που παράγουν τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, οι αντιμυκητιακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ξηρότητας και της πιτυρίδας, οι οποίες ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών.

Έλαιο θυμαριού: Ενισχύει τους θύλακες της τρίχας προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Μην περιμένεις, όμως, να έχει άμεσα αποτελέσματα. Θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες χρήσης για να δεις τη διαφορά στα μαλλιά σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram