7 συνήθειες που «σαμποτάρουν» το αδυνάτισμα

Δημοσιεύθηκε 8 Αυγούστου, 2023

Η απώλεια βάρους θέλει πειθαρχία και επιμονή. Η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι must για να χάσεις βάρος με υγιή τρόπο. Εξίσου σημαντικό; Να ξέρεις τι να αποφεύγεις.

Κάνεις πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να κάνεις πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής μπορεί να ακούγεται ωφέλιμο και αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους, δεν είναι, ωστόσο, απόλυτα αληθές. Οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις ένας είδος γυμναστικής για έναν τουλάχιστον μήνα και στο διάστημα αυτό θα μπορείς να διαπιστώσεις εάν έχει αποτελέσματα και εάν σε εξυπηρετεί.

Τρως πολλά υγιεινά σνακ

Το οτιδήποτε «πολύ» δεν είναι ποτέ καλό και αυτό ισχύει και στην κατανάλωση υγιεινών τροφών. Κάποιες μάλιστα από αυτές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι σημαντικό να τηρείται το μέτρο της ποσότητας.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι σχετίζεται με την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την αίσθηση της πείνας.

Δεν τρως αρκετά

Απώλεια βάρους σημαίνει καύση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καταναλώνεις. Και πάλι όμως είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Καταναλώνοντας πολύ μικρό αριθμό θερμίδων, στερείς από τον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν το σώμα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση το λίπος συσσωρεύεται αντί να «καίγεται».

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Το νερό είναι ζωή και πολύτιμος «σύμμαχος» στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους για περισσότερους από έναν λόγους. Ένας πρώτος είναι ότι καταναλώνοντας αρκετό νερό μειώνεται το αίσθημα της πείνας, άρα και τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα. Επίσης έρευνες δείχνουν επίσης ότι το νερό βοηθά στην καύση του λίπους και την απώλεια κιλών, ενώ παράλληλα βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού το οποίο αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα.

Τρως φαγητό και σνακ απ’ έξω πολύ συχνά

Ακόμα και φροντίζεις να παραγγέλνεις πιο υγιεινά σνακ και φαγητά, σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζεις τα υλικά που χρησιμοποιούνται, επομένως δεν έχεις και μία ακριβή εικόνα των θερμίδων που προσλαμβάνεις. Για παράδειγμα μία μπάρα δημητριακών εάν περιλαμβάνει ζάχαρη, αυτόματα αυξάνεται η θερμιδική της αξία. Αντίστοιχα και οι σαλάτες που περιέχουν σίγουρα νοστιμότατα αλλά όχι πάντα διαιτητικά dressings.

Πίνεις πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες τις οποίες θα πρέπει να συνυπολογίσεις στο σύνολο των θερμίδων που καταναλώνεις μέσα στη μέρα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram