6 βασικοί κανόνες για να διακοσμήσετε τον εξωτερικό σας χώρο

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2021

Όλοι λατρεύουμε τα καλοκαίρια να τα περνάμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, ή στον κήπο. Γι’ αυτό και αυτή την εποχή έχουμε αφήσει λίγο στην άκρη τη διακόσμηση του εσωτερικού μας χώρου και δίνουμε περισσότερη προσοχή στο εξωτερικό. Είτε έχετε κήπο, έιτε μπαλκόνι, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε, είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσετε τον πιο όμορφο εξωτερικό χώρο για καλοκαιρινή ξεκούραση και χαλάρωση. 

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Βάλτε φως 

Μπορεί ο εξωτερικός χώρος να είναι αρκετά φωτεινός κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά γιατί να μη μπορείτε να απολαύσετε μια δροσερή νύχτα μέσα σε μία χαλαρωτική και ευχάριστη ατμόσφαιρα; Τοποθετήστε στον χώρο σας λάμπες ή φωτάκια και δε θα το μετανιώσετε.

2. Σκίαση 

Η σκίαση στους εξωτερικούς χώρους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη, καθώς δημιουργούν σκιερό και δροσερό περιβάλλον. Αν δεν προτιμάτε τέντα, ή δε θέλετε να κάνετε μια τέτοια επένδυση, ένα πανί σκίασης είναι πολύ πρακτικό και συχνά πολύ πιο στυλάτο!

3. Εκμεταλλευτείτε το ύψος 

Σε περίπτωση που έχετε περιορισμένο χώρο, σκεφτείτε τον χώρο σας κάθετα. Εκμεταλλευτείτε το ύψος για να βάλετε κάποιο αναρριχώμενο φυτό, μια πέργκολα, μικρά φαναράκια ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε. Θα διαπιστώσετε πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την διακόσμησή σας.

4. Βάλτε χρώμα 

Μπορείτε να πειραματιστείτε με το χρώμα και να φέρετε τη ζωντάνια στον εξωτερικό σας χώρο. Για παράδειγμα, βάζοντας χρωματιστές γλάστρες ή κάτι πιο έντονο όπως ένα τραπέζι και καρέκλες σε χρώματα της προτίμησής σας, σε συνδυασμό με τα χρώματα των φυτών θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και καλόγουστο εξωτερικό χώρο.

5. Φέρτε το «μέσα»… έξω 

Μη ξεχνάτε ότι ο εξωτερικός σας χώρος πρέπει να είναι η προέκταση του εσωτερικού. Βάλτε άνετα έπιπλα, διακοσμητικά μαξιλάρια και χαλιά, ώστε να δημιουργήσετε έναν χώρο μέσα στον οποίο είστε άνετα και μπορείτε να χαλαρώσετε

6. Less is more 

Τέλος, να έχετε κατά νου πως όταν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους, η καλύτερη προσέγγιση είναι όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Διακοσμήστε τον με τα απαραίτητα με σκοπό ο κήπος ή το μπαλκόνι σας να είναι ευάερα και άνετα ώστε να θέλετε να περνάτε χρόνο χαλάρωσης εκεί.

Γράφει η Κυριακή Μπατζαλή

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram