5+1 τρόποι για να πούμε 'αντίο' στο άγχος!

Δημοσιεύθηκε 11 Μαΐου, 2021

Η καθημερινή ζωή έχει πλέον τόσες απαιτήσεις που ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και το άγχος δυναμώνει. Παρακάτω, θα βρεις μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές που αν τις εφαρμόσεις θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα...

Ύπνος :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αγκαλιά του Μορφέα, χαλαρώνεις και ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου για την επόμενη ημέρα. Ειδικά, αν αυτή έχει πολλές απαιτήσεις ή φτάνει στο σημείο του χάους, κοιμηθείτε νωρίς και ξυπνήστε νωρίτερα, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα, να τα καταφέρει !

Πρόγραμμα :

Ακόμα και αν το ζώδιο σας δεν είναι αυτό της Παρθένου, για να αγαπάτε το planning πιο πολύ κι από μια σοκολάτα, μην πτοείστε. Βάλτε στο πρωινό σας μενού και μία κόλλα χαρτί στην οποία θα γράφετε αριθμημένες τις υποχρεώσεις σας. Η ικανοποίηση όταν το βράδυ βάλετε ένα 'νι' δίπλα από κάθε εκκρεμμότητα ή υποχρέωση θα σας αποζημιώσει.

 

Κάνε focus στις δυνατότητες σου :

Συνηθίζουμε να απογοητευόμαστε για πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι μας με αποτέλεσμα να σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο, ενώ θα έπρεπε να κάνουμε focus αλλού. Αυτό το αλλού, είναι στις δυνατότητες μας, που πρέπει να φροντίζουμε να εξελίσσουμε συχνότερα και αποδοτικότερα!

Λέμε 'όχι' πού και πού :

Λέμε τόσα 'ναι' σε πράγματα που δε θέλουμε απαραίτητα να κάνουμε, απλά και μόνο για να ευχαριστήσουμε άλλους, ή να δώσουμε παράτηση στη ρουτίνα που έχουμε συνηθίσει, που όμως δε μας προσφέρει τίποτα παραπάνω από μία συνήθεια χωρίς εκπλήξεις. Αν μάθουμε να λέμε όχι, θα δώσουμε χώρο σε νέα πράγματα να μας συμβούν, αυτά που καταβάθος ποθούμε περισσότερο.

 

Πες ευχαριστώ :

Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους άλλους ,ή προς τον εαυτό μας για ότι έχει καταφέρει και ό,τι μας προσφέρει μέσα από παθήματα και λάθη. Το ευχαριστώ μπορεί να αποβάλλει το άγχος από μέσα μας, γιατί δηλώνει μία ικανοποίηση για κάτι, οπότε αυτομάτως μας κάνει να νιώθουμε αισιόδοξα και το άγχος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Σωστή διατροφή :

Το well being απαιτεί διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες, φρούτα και λαχανικά που αποτελούν δυνατά καύσιμα για ενέργεια και ευεξία. Ένα διατροφικό μενού με ανεπάρκεια στα παραπάνω, κάνει τον οργανισμό αδύναμο και πηγή στρες.

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram