5 tips για να περιορίσεις τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών

Δημοσιεύθηκε 11 Νοεμβρίου, 2023

Οι ρυτίδες του προσώπου είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος και εχθρός κάθε γυναίκας όσο μεγαλώνει. Είναι αυτό που μας κάνει να μη θέλουμε ορισμένες φορές να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε «γιατί» ο χρόνος μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι όλες κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωπες με τη χαλάρωση του δέρματος και τις πρώτες λεπτές γραμμές, αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι -όχι να γκρινιάζουμε- αλλά να αναλάβουμε δράση για το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε και περιορίσουμε. Ειδικά, όταν πρόκειται για τις ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών.
Ναι, καλά κατάλαβες. Αναφερόμαστε στο πασίγνωστο «πόδι της χήνας» που σχηματίζεται γύρω από τα μάτια και φαίνεται έντονα όταν γελάμε δυνατά, όταν χαμογελάμε ή όταν κάνουμε οποιαδήποτε γκριμάτσα με το πρόσωπό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μη βιάζεσαι… Η μόνη λύση δεν είναι το botox ή γενικότερα οι παρεμβατικές μέθοδοι που μπορούν να γίνουν σε κάποιο ιατρείο. Υπάρχουν και πιο ανώδυνοι και εύκολοι τρόποι να σώσεις την κατάσταση μόνη σου, στο σπίτι σου. Δες, λοιπόν, και ανάλαβε δράση άμεσα…

rytides sta matia

#1 Η κρέμα ματιών είναι το παν. Προτίμησε μια κρέμα ματιών με ρετινόλη για το βράδυ, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου αφήνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο παρελθόν. Για το πρωί, επίλεξε μια κρέμα με ενυδατικά συστατικά, όπως τα κεραμίδια, που βοηθούν στην ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού και προστατεύουν από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση από την πρόωρη γήρανση.

#2 Προστασία από τον ήλιο. Στο έχουμε πει 100 φορές και θα το επαναλάβουμε. Το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο από εγκαύματα, αλλά και από πρόωρη γήρανση. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα αντηλιακό για ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι τα μάτια, και να το ανανεώνεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

#3 Εμπιστεύσου τον… μεταξένιο ύπνο. Τι εννοούμε με αυτό; Να προτιμάς μεταξωτές μαξιλαροθήκες, οι οποίες είναι πιο φιλικές προς το δέρμα. Το μετάξι περιέχει αμινοξέα (ω, ναι!) και συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος. Απόφυγε, λοιπόν, το βαμβάκι και αν θες να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο το δέρμα σου, επένδυσε σε μια μεταξωτή μάσκα ύπνου.

maska matiwn

#4 Κάνε microneedling. Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος διέγερσης του κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια ενός derma roller. Πρόκειται ουσιαστικά για μία συσκευή χειρός που στην άκρη της έχει έναν κύλινδρο με πολλές λεπτές ακίδες με βάθος 0,5 – 1,5 mm. Μπορείς να βρεις άνετα τις συγκεκριμένες συσκευές στην αγορά, που σημαίνει πως αφού ενδείκνυνται για χρήση στο σπίτι, δεν υπάρχει φόβος.

#5 Μην αμελείς τις μάσκες ματιών. Είναι μια καλή λύση για ενυδάτωση αυτής της ευαίσθητης περιοχής, ενώ προσφέρει ένα πιο απαλό και λαμπερό δέρμα μειώνοντας παράλληλα και οποιοδήποτε οίδημα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram