5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος λέει ψέματα

Δημοσιεύθηκε 10 Απριλίου, 2021

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Δεν ξέρω αν ήταν και ποτέ εύκολες, πάντως, για να ταιριάξουν δύο άνθρωποι μεταξύ τους, χρειάζεται να καταβάλεις αρκετή ενέργεια και προσπάθεια. Ακόμα και η παραμικρή συνεννόηση απαιτεί κατανόηση, σεβασμό και τη θέληση και των δύο πλευρών να έρθουν σε συμφωνία.

Υπάρχουν πολλές φορές, ωστόσο, που κάποιος μπορεί να λέει ψέματα και, αν είναι καλός σε αυτό, δε θα το καταλάβεις και ποτέ. Πώς μπορείς να έχεις κάποια κατεύθυνση για το τι συμβαίνει με τον συνομιλητή σου; Όταν κάποιος λέει ψέματα, πολλές φορές, τον προδίδει ο ίδιος του ο εαυτός. Μπορεί να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις με το σώμα του που να συμβαίνουν μόνο όταν λέει ψέματα, αλλά οι περισσότεροι δεν τις παρατηρούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να είμαστε ακριβείς, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο ψεύτης έχει προδοθεί από μόνος του κάνοντας πολύ απλές, διακριτικές και ενίοτε πέραν πάσης υποψίας κινήσεις

1. Ο ψεύτης συνηθίζει να αλλάζει πολύ συχνά θέσεις στο κεφάλι του, λόγω της αμηχανίας και της υπερέντασης που προκαλεί το να πείσει τον απέναντί του.

2. Η ταχύτητα της αναπνοής μπορεί να αλλάξει στο ψέμα. Αν ξαφνικά, ο συνομιλητής αρχίσει να αναπνέει βαριά, αυτό μπορεί να αποτελεί αντανακλαστική πράξη στην αλλαγή των καρδιακών παλμών και στη ροή του αίματος, ως αποτέλεσμα της νευρικότητας και της έντασης που προκαλεί το ψέμα.

3. Ο ψεύτης μπορεί να επαναλαμβάνει λέξεις ή φράσεις. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή προσπαθεί να σε πείσει ότι το ψέμα που λέει δεν είναι ψέμα είτε γιατί προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να σκεφτεί.

4. Όταν κάποιος λέει ψέματα, μπορεί να πει πολλές λεπτομέρειες για να κάνει το ψέμα του να γίνει πιο αληθοφανές.

5. Ένας ψεύτης μπορεί να αγγίζει πολύ συχνά το πρόσωπό του, μία κίνηση που λειτουργεί σαν τοίχος μεταξύ του ψεύτη και αυτού που θέλει να πείσει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram