5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου, 2020

Θέλετε να καλύψετε τις σκούρες ρίζες

Για μια γρήγορη λύση, στόχευστε στα πιο ορατά σημεία – τις ρίζες γύρω από το μέτωπο και στη χωρίστρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό; Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε έναν ψηλό κότσο και, ξεκινώντας από μπροστά, εφαρμόστε το χρώμα γύρω από τις ρίζες του μετώπου προς το πίσω μέρος του λαιμού σου.

Μετά, αφήστε τα μαλλιά σας κάτω και απλώστε χρώμα σε περίπου 1 εκατοστό στη ρίζα σε κάθε πλευρά της φυσικής σας χωρίστρας.

Θέλετε κάτι προσωρινό

Οι ημιμόνιμες βαφές διαρκούν έως και για έξι με οχτώ λουσίματα, οπότε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανανεώσετε ένα χρώμα που έχει ξεθωριάσει.

Αν πραγματικά δεν έχετε χρόνο, περάστε το χρώμα μόνο στις άκρες των μαλλιών σας, από τη μέση και κάτω του μήκους τους, μετά το λούσιμο.

Θα δώσει ένα εύκολο και γρήγορο ζωντάνεμα του χρώματος που ήδη έχετε στα μαλλιά σας

Θέλετε ανταύγειες

Αν είστε καινούργια στις ανταύγειες, ίσως είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία.

Αν όμως είστε φυσική σκούρα ή ανοιχτή ξανθιά και θέλετε απλά να φωτίσετε λίγο το χρώμα σα ςμε μερικές ανταύγειες εδώ και κει -ή να τονίσετε τις ήδη υπάρχουσες- μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

“Είναι προτιμότερο να διαλέξετε ένα σπρέι”, συμβουλεύει η Nicola Clarke, colour expert. “Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα”.

Θέλετε να καλύψετε μεμονωμένες γκρίζες τρίχες

Όταν τα μαλλιά χάνουν τις φυσικές τους χρωστικές και αρχίζουν να γκριζάρουν, τα λέπια μένουν ανοιχτά και το μόνο χρώμα που θα κρατήσει είναι η μόνιμη βαφή – οι μη μόνιμες αποχρώσεις θα φύγουν πολύ γρήγορα με το λούσιμο. Δοκιμάστε μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το φυσικό σας χρώμα, για να εξισορροπήσετε τη διαφορά ανάμεσα στα φυσικά ξανοιγμένα και τα γκρίζα μαλλιά.

Θέλετε μια μεγάλη αλλαγή

“Αν σκέφτεστε μια ριζική αλλαγή –να γίνετε από καστανή ξανθιά, για παράδειγμα- σε κάθε περίπτωση θα σας συμβούλευα να πάτε σε ένα κομμωτήριο”, λέει η Nicola.

“Εφόσον όμως είστε ρεαλίστρια σχετικά με το αποτέλεσμα που μπορείτε να επιτύχετε -και δεν προσπαθήσετ ενα ξεφύγετε περισσότερους από τρεις τόνους από τη φυσική σου βάση χρώματος- μπορείτε να έχετε εξαιρετικό αποτέλεσμα με τις σύγχρονες βαφές”.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram