5 τρόποι για να καταλάβεις ότι το «εγώ» του είναι πάνω από εσένα

Δημοσιεύθηκε 7 Οκτωβρίου, 2023

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει για εσένα 5 σημάδια που θα σου ανοίξουν τα μάτια και θα σε βοηθήσυν να συνειδητοποιήσεις μια ώρα αρχύτερα ότι βγαίνεις με έναν εγωιστή, ώστε να τον στείλεις πακετάκι στη μαμά του!

#1. Όλα ρυθμίζονται με βάση το δικό του πρόγραμμα

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, λόγω της δουλειάς του ή λόγω του ότι έχει παιδιά, που πρέπει η σχέση να ρυθμίζεται με βάση το πρόγραμμά του, προκειμένου να λειτουργήσει. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από κάποιον που δε ρωτά ποτέ τι έχει το δικό σου πρόγραμμα και απλώς σου ανακοινώνει τη.... διαθεσιμότητά του, με την προσδοκία ότι θα προσαρμοστείς στις ώρες που τον βολεύουν, χωρίς καν να εκτιμά ή να αναγνωρίζει την ευελιξία σου ή τις θυσίες που μπορεί να κάνεις για να τον δεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#2. Δεν ασχολείται μαζί σου στο σεξ και τον ενδιαφέρει μόνο η δική του ευχαρίστηση

Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν άντρα που στο κρεβάτι κάνει μόνο ό,τι ευχαριστεί εκείνον και περιμένει από εσένα να κάνεις και πάλι... ό,τι ευχαριστεί εκείνον, χωρίς να προσπαθεί να σε κάνει να έρθεις σε οργασμό ή να δίνει σημασία σε αυτά που του λες ότι σου αρέσουν και σου ανεβάζουν τη λίμπιντο.

#3. Δε ρωτάει πώς ήταν η μέρα σου

Ή ίσως το κάνει από ευγένεια, αλλά μόλις προσπαθήσεις να του διηγηθείς μία ιστορία ή να μοιραστείς μαζί του κάτι που συνέβη και σε προβλημάτισε, νιώθεις ότι μιλάς στον τοίχο. Δεν καταβάλλει προσπάθεια για να σε συμβουλεύσει και να σε ακούσει πραγματικά όταν του μιλάς για κάτι σημαντικό για εσένα, και δε δείχνει ενδιαφέρον για αυτά που του λες.

#4. Πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει κυρίως πράγματα που αρέσουν σε αυτόν

Από το να πηγαίνετε τακτικά σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο που αρέσει μόνο σε εκείνον, μέχρι το να βλέπετε ταινίες που επιλέγει κυρίως αυτός, ακόμα κι αν εσύ τις βαριέσαι, πιάνεις τον εαυτό σου να ακολουθεί ένα πρόγραμμα ή να υιοθετεί συνήθειες που δεν του ταιριάζουν πραγματικά.

#5. Οι ανάγκες σου υποτιμούνται και/ή απορρίπτονται

Τον ενδιαφέρει μόνο αυτό που θέλει εκείνος, μιλά συνέχεια για τον εαυτό του και τις δικές του ανάγκες, και μόλις πας να του ζητήσεις κάτι ή να του εκφράσεις τις ανησυχίες σου για τη σχέση σας, βάζει και πάλι μπροστά τον εγώ του και σε κάνει έμμεσα να νιώσεις ότι τα θέλω του είναι πολύ σημαντικότερα από τα δικά σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram