5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν σιγά-σιγά μια σχέση

Δημοσιεύθηκε 11 Ιουλίου, 2022

Μόλις οι πεταλούδες σταματήσουν να φτερουγίζουν στο στομάχι σου, ξεκινά μια νέα φάση στη σχέση, κατά την οποία και οι δύο νιώθετε άνετα να είστε ο εαυτός σας. Το κακό με την άνεση, ωστόσο, είναι ότι συχνά μπορεί να μας κάνει να θεωρήσουμε τη σχέση μας δεδομένη. Και αν δεν αντιληφθείς από νωρίς ότι κάθε σχέση θέλει δουλίτσα, τότε οι τίτλοι τέλους αργά ή γρήγορα θα πέσουν.

Δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποια τεράστια έκρηξη για μπει τέλος σε μια σχέση. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, είναι μερικές καθημερινές, κακές συνήθειες που όλοι μπορεί να έχουμε, αλλά επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους άλλους, πριν καν το καταλάβουμε. Συνέχισε να διαβάζεις, για να μάθεις 5 πράγματα που όλοι μπορεί κατά καιρούς να κάνουμε, αλλά καταστρέφουν σιγά-σιγά μια σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 1. Παραμελείς τη σχέση σου
  Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι απαιτούν καθημερινή προσοχή και φροντίδα. Σκέψου τη σχέση σας σαν έναν κήπο: Αν τον φροντίζεις μόνο όταν και όποτε το θυμάσαι, πολύ γρήγορα θα ο κήπος σου θα ξεραθεί. Πρέπει να ξεφορτώνεσαι όλα τα αχρείαστα που μπορεί να μαζεύονται σε αυτόν, να τον «ποτίζεις» και να τον φροντίζεις τακτικά και μερικές φορές καθημερινά. Πρέπει να δουλέψεις για να τον διατηρήσεις όμορφο και ζωντανό. Την ίδια φροντίδα θα πρέπει να δείχνεις και στη σχέση σου.
 2. Κρατάς κακίες
  Η δύναμη της συγχώρεσης είναι σημαντική, όχι μόνο για μια σχέση, αλλά για κάθε τομέα της ζωής μας. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Εάν δεν μπορείς να προχωρήσεις, ακόμα και όταν κάποιος σου ζητά ειλικρινή συγγνώμη και έχει περάσει πολύς χρόνος, αυτή η σχέση δύσκολα θα συνεχιστεί. Και όταν δίνει στη συγχώρεσή σου, φρόντισε να την εννοείς. Μην συνεχίσεις να ζεις στο παρελθόν και να σκαλίζεις πληγές, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σε εξυπηρετεί.
 3. Πάντα πρέπει να έχεις δίκιο
  Κανείς δεν έχει δίκιο στο 100% των περιπτώσεων. Το να μπορείς να πεις συγγνώμη, απαιτεί να είσαι σε θέση να παραδεχτείς ότι κάτι έκανες λάθος. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, ουσιαστικά δηλώνεις ότι έχεις πάντα δίκιο και ο/η σύντροφός σου, έχει πάντα άδικο, κάτι που μάντεψε: Δε γίνεται να συμβαίνει! Δεν είναι διαγωνισμός, οπότε το να χάσεις μερικές μάχες στην πορεία, δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου.
 1. Δεν περνάς ποιοτικό χρόνο με τη σχέση σου
  Μιλάμε για ποιότητα, όχι ποσότητα. Όλες οι ώρες του κόσμου που μπορεί να περνάτε μαζί, είναι πολύ λιγότερο σημαντικές, από τον τρόπο με τον οποίο τελικά τις αξιοποιείτε. Οι καλές σχέσεις θέλουν δουλειά. Είτε πρόκειται για ένα βράδυ που θα βγείτε ραντεβού, για μια απλή βόλτα ή μια συζήτηση για το πώς κύλησε η μέρα σας, επένδυσε στον ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο με τον/τη σύντροφό σου.
 2. Προσπαθείς να αλλάξεις τη σχέση
  Από τις κακές συνήθειες που δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα. Ερωτεύτηκες τον/τη σύντροφό σου όπως είναι, οπότε γιατί να προσπαθήσεις να τον/την αλλάξεις; Εάν δεν αποδέχεσαι τον/τη σύντροφό σου όπως είναι, με τα καλά και τα στραβά του, τότε ίσως να μην είναι η κατάλληλη σχέση για εσένα. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν μερικές φορές, αλλά πρέπει να το θέλουν οι ίδιοι και όχι επειδή κάποιος άλλος τους το επιβάλλει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram