4 συμβουλές φωτογραφίας για πορτρέτα

Δημοσιεύθηκε 22 Νοεμβρίου, 2020

Οι συμβουλές για τη φωτογράφιση πορτρέτων μπορούν να ποικίλουν από απλές αλλαγές στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής σας στο φαινομενικά αδύνατο καθήκον να κάνετε τα παιδιά να παραμείνουν ακίνητα.

Η διαφορά μεταξύ ερασιτεχνικών και επαγγελματικών πορτρέτων μπορεί να είναι μεγάλη. Γι ‘αυτό έχουμε συντάξει αυτή τη λίστα με 4 από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τα πορτραίτα που κάθε ένας που πρέπει να γνωρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη φορά που η φίλη σου θα σου ζητήσει να την βγάλεις μια φωτογραφία, η επιτυχία της θα είναι σίγουρη!

Φόντο

Το φόντο παίζει ζωτικό ρόλο σε ένα πορτρέτο. Όπως γνωρίζετε, το πορτρέτο αφορά το πρόσωπο κάποιου. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε ένα υπόβαθρο που δεν παρεμβαίνει στο θέμα. Ένα απλούστερο και λιγότερο γεμάτο φόντο λειτουργεί καλύτερα για πορτρέτα. Εντούτοις, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να προβληθεί έτσι ώστε να αναδειχθεί η προσωπικότητα του θέματος.

Γωνίες και πόζες

Η θέση και η γωνία του σώματος και του προσώπου παίζουν βασικό ρόλο. Κοιτάζοντας κατ ‘ευθείαν στην κάμερα με ακίνητη έκφραση μπορεί να είναι βαρετή. Προσπαθήστε να κάνετε τα πορτρέτα σας λίγο πιο διαφορετικά με κάποια παρέμβαση. Ίσως είναι ένα φιλόξενο χαμόγελο, μια σέξι έκφραση, μια φανταχτερή ματιά, γυρίζοντας το πηγούνι προς τα κάτω ή προς τα πάνω, στρέφοντας το κεφάλι προς τα πίσω ενώ περπατάτε προς τα εμπρός, ή κάθονται και κοιτώντας ψηλά. Πειραματιστείτε με τις πόζες και θα πάρετε μερικά άψογα πορτρέτα.

Φως

Το θέμα του φωτός αξίζει το δικό του άρθρο, αλλά για να είναι συνοπτικό, υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Ακριβώς όπως το τεχνητό φως είναι πολύ κατευθυντικό, το φυσικό φως πρέπει να είναι και αυτός ο τρόπος. Για το λόγο αυτό, η χρήση του φωτός παραθύρων είναι τόσο δημοφιλής.

Ο δεύτερος κανόνας είναι η ώρα της ημέρας. Παρόλο που το κλισέ και ο συνωμότης, η χρυσή ώρα είναι ένα πραγματικό πράγμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι δωρεάν και ίσως το καλύτερο φως που κάθε φωτογράφος θα χρησιμοποιήσει ποτέ εάν χρησιμοποιηθεί σωστά. Μια ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα, ολόκληρος ο ουρανός είναι ένα τεράστιο μαλακό κιβώτιο. Το σκληρό φως που προκύπτει από το άμεσο ηλιακό φως είναι πολύ δύσκολο να εργαστεί.

Εστίαση

Όπως λέγεται, «Τα μάτια είναι οι καθρέφτες του μυαλού». Αυτό ισχύει και στα πορτραίτα. Κατά τη λήψη πορτρέτων, η εστίασή σας πρέπει να είναι τα μάτια του μοντέλου σας. Τα μάτια έχουν πολλές ιστορίες για να πουν, και ως καλός φωτογράφος πορτρέτου. θα πρέπει να μπορείτε να τα φέρετε στις φωτογραφίες σας. Και δεν είναι πάντα ένα χαμογελαστό πρόσωπο που κάνει ένα καλό πορτρέτο. Προσπαθήστε να καταγράφετε διαφορετικές εκφράσεις διατηρώντας ταυτόχρονα την εστίαση στα μάτια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram