4 «κανόνες» που πρέπει ν' ακολουθείς για να μακρύνουν τα μαλλιά σου

Δημοσιεύθηκε 18 Μαρτίου, 2022

ια πολλές αυτό το εγχείρημα φαντάζει ακατόρθωτο με την απελπισία να είναι η μόνιμη «παρέα». Αν κι εσύ βρίσκεσαι σε τέτοια φάση, μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν 4 «κανόνες» – θα τους δεις αμέσως παρακάτω- οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα απ’ όσο πίστευες.

#1 Βάλε τις βιταμίνες στη ζωή σου

Δεν είναι κακό πού και πού στη διάρκεια του χρόνου να παίρνεις βιταμίνες. Ίσα-ίσα θα ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου και κατ’ επέκταση θα δυναμώσεις τα μαλλιά σου βοηθώντας τα έτσι να μακρύνουν πιο γρήγορα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς τη διατροφή σου. Η διατροφή είναι αυτή που θα προσφέρει στον οργανισμό σου τα περισσότερα οφέλη και τις πιο πολλές βιταμίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#2 Περιόρισε το άγχος

 Όσο κι αν δεν το πιστεύεις το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση ανάπτυξης της τρίχας. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μια ορμόνη του στρες, η οποία περιορίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. Γι’ αυτό… chill, κάνε λίγη yoga ή pilates και όλα θα πάνε καλά.

#3 Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και το αιθέριο έλαιο μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών ενισχύοντας την κυκλοφορία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των τριχοθυλακίων.

Πάρε, λοιπόν, από το φαρμακείο αιθέρια έλαια και κάνε ελαφρύ μασάζ με αυτά στο τριχωτό της κεφαλής. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις στο σαμπουάν σου μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου και με αυτό να λουστείς.

#4 Να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Μη χρησιμοποιείς καθημερινά εργαλεία θερμότητας, διότι έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν την τρίχα οδηγώντας σε ψαλίδα και σπάσιμο των άκρων. Αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς πρέσα ή ψαλίδι, φρόντισε πριν να έχεις ψεκάσει με σπρέι θερμοπροστασίας τα μαλλιά σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram