Το μυστικό για υπέροχα πόδια

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουλίου, 2020

Η απολέπιση προσώπου, σώματος, ποδιών, δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και υγιεινής. Το δέρμα μας χρειάζεται την απολέπιση για να παραμένει υγιές και καθαρό από νεκρά κύτταρα που στοιβάζονται στην επιφάνειά του. Εκτός από τα πόδια σου που δέχονται την μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους καλοκαιρινούς μήνες με τα ανοιχτά παπούτσια, σημεία όπως οι αγκώνες, τα χέρια, τα γόνατα, ο λαιμός και το στέρνο χρειάζονται εξίσου τακτικά απολέπιση.

Η απολέπιση μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, πρέπει όμως να δίνει προσοχή στις ανάγκες του κάθε σημείο καθώς το δέρμα είναι πιο μαλακό ή πιο σκληρό σε κάποια μέρη. Πιο «σκληραγωγημένα» σημεία όπως τα χέρια ή τα πόδια μπορύν να αντέξουν πιο δυνατά απολεπιστικά, ενώ περιοχές όπως ο λαιμός και το στέρνο χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Τα πιο δυνατά απολεπιστικά είναι τα χημικά, που περιέχουν οξέα φρούτων και φυσικά ένζυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολέπιση για τα πόδια στο σπίτι
2 κούπες μηλόξιδο
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κ.σ. μαγειρική σόδα

Μούλιασε τα πόδια σου στο διάλυμα για 20 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια ράσπα ή μια ελαφρόπετρα για να τα τρίψεις, την οποία θα βρέξεις με ένα διάλυμα που θα περιέχει χυμό λεμόνι και αλάτι (ή ζάχαρη). Θυμήσου να τρίβεις πάντα προς μία κατεύθυνση και όχι μπρος-πίσω γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές στο δέρμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram