3 απλά tips για να χάσεις κοιλιακό λίπος

Δημοσιεύθηκε 20 Ιανουαρίου, 2024

Το λίπος στην κοιλιά απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών και η αλήθεια είναι πως αρκετές μέθοδοι καταπολέμησης του αποδεικνύονται πολύ καλές στην θεωρία, αλλά όχι στην πράξη. Αν τα έχεις βρεις σκούρα με τις προπονήσεις και αντί να μειώνεται, συσσωρεύεται, μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις μερικά σωτήρια hacks που δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο.

Ο bodybuilder και coach Paul Revelia σου δίνει μερικές πολύ απλές συμβουλές ανεξάρτητα από τη φυσική σου κατάσταση. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μία εφαρμογή που σε ενημερώνει για το τι τρως. «Δεν σου συστήνω να κάνεις αμέσως σημαντικές αλλαγές. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Κάνε ό,τι έκανες, αλλά να ξέρεις πόσο τρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κλασική επιλογή είναι να τρως ένα γραμμάριο πρωτείνη ανά μισό κιλό. Ο Revelia όμως σου λέει να τρως 1 γραμ. πρωτείνη ανά μισό κιλό του βάρους που θέλεις να φτάσεις.

Η δεύτερη συμβουλή του είναι να αυξήσεις τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. «Παρατήρησε το πόσες θερμίδες τρως αλλά δώσε σημασία και στη σωματική άσκηση. Όταν ξέρεις πόσες θερμίδες είναι και πώς μοιράζονται, ξέρεις και πόση άσκηση χρειάζεσαι προκειμένου να κάψεις το λίπος».

Το καλό είναι ότι σου λέει να αθλείσαι με όποιον τρόπο προτιμάς. Είναι το περπάτημα; Είναι το τρέξιμο; Σκέψου ότι καις λίπος όσο γυμνάζεσαι και απόλαυσέ το.

Τέλος, δίνει μεγάλη σημασία στο να βγάζεις φωτογραφίες τον εαυτό σου. «Ακόμα και αν δεν θες να τις δείχνεις σε άλλους ανθρώπους, θα βλέπεις τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα σου».

Tα tips του Revelia δεν απαιτούν πολύ χρόνο από το καθημερινό σου πρόγραμμα. Θέλουν απλώς να κάνεις σωστά κάθε βήμα που σου προτείνει. Μπορείς να δοκιμάσεις από σήμερα κιόλας και θα δεις πως είναι πιο απλό από ό,τι νομίζεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram