Μια υπέροχη συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους. Νόστιμη και παραδοσιακή σταφιδόπιτα. Μπορείτε να την απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας και δεν θα μείνει κομμάτι!
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Πρώτα, φτιάχνουμε τη ζύμη μας.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη φαρίνα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, τη τσικουδιά, τα κανελογαρύφαλλα και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί (να καλυφθεί όλο το ταψί και τα πλαϊνά του).
Κατόπιν, προχωράμε με τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, επάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Πηγή: supersyntages.gr