ΥΛΙΚΑ
6 ασπράδια, από μεσαία αυγά
60 γρ. λουκάνικο, από στήθος κοτόπουλου
¼ πράσινη πιπεριά
50 γρ. μανιτάρια, σε κονσέρβα
40 γρ. τυρί light, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές πλάγιες φέτες και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακινούμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού και προσθέτουμε τα ασπράδια.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά παίρνοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης τα σημεία που είναι περιμετρικά στο τηγάνι και σπρώχνοντάς τα πρός το κέντρο του τηγανιού.
Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και το τυρί.
Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση με τη βοήθεια της σπάτουλας, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά την ομελέτα στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί.
Μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.