ΥΛΙΚΑ
15 μύδια
50 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια και αφήνουμε τη σάρκα, από κάθε μύδι, πάνω στο κέλυφος.
Μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το κέλυφος να ακουμπάει στο ταψί.
Πασπαλίζουμε τα μύδια με το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλύπτουμε τα μύδια με το μείγμα και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα μύδια με μπούκοβο και ψιλοκομμένο θυμάρι.