ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500-550 γρ. αλεύρι σκληρό
60 γρ. ελαιόλαδο
280 γρ. νερό
7 γρ. αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τη σύνθεση
500 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
μέλι
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί. Αν κολλάει η ζύμη, απλώνουμε στα χέρια μας λάδι ή αλεύρι.
Για τη σύνθεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ξινομυζήθρα και τη σπάμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε 10 μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε λίγο το ένα ζυμαράκι με τα χέρια μας και τοποθετούμε στη μέση ένα μπαλάκι από το τυρί μας. Κλείνουμε καλά και πλάθουμε ξανά σε μπαλάκι φροντίζοντας να καλύψουμε το τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε γεμιστό ζυμαράκι μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ. και βάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να πάρει χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.