Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κοτομπουκιές με γλυκοπατάτα

Δημοσιεύθηκε 28 Μαρτίου, 2022

Για τη σος γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για τις κοτομπουκιές
350 γρ. γλυκοπατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σος γιαουρτιού
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη σος γιαουρτιού στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις κοτομπουκιές
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους, και τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Βάζουμε στο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, το αλεύρι καρύδας, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια το μείγμα σε μικρές κοτομπουκιές και τις τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα οι κοτομπουκιές και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές σε μια πιατέλα.
Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram