ΥΛΙΚΑ
2 παντζάρια, βρασμένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. κεράσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα παντζάρια στον λεπτό τρίφτη και τα αφήνουμε να σουρώσουν για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
Πιέζουμε τα παντζάρια καλά με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολ ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι και το μέλι.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε ένα κόκκινο ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα κεράσια στα 4 και αφαιρούμε το κουκούτσι. Αν θέλουμε κρατάμε και μερικά κεράσια ολόκληρα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι σε ατομικά μπολάκια και σερβίρουμε με τα κομμένα και τα ολόκληρα κεράσια.
Πηγή: akispetretzikis.com