Πως να παραμένει δροσερό το σπίτι τις ημέρες του καύσωνα

Δημοσιεύθηκε 27 Ιουλίου, 2020

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες αν και αναμενόμενες, είναι πολύ δύσκολες για να τις διαχειριστεί κανείς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν την ανάγκη όλο και περισσότερο της χρήσης του κλιματιστικού σε όσα σπίτια διαθέτουν, γεγονός το οποίο πέρα απ’ το κόστος, δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε ώστε να παραμείνει το σπίτι σας δροσερό, χωρίς κλιματιστικό;

Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές

Έχοντας τις κουρτίνες των δωματίων σας κλειστές μπορεί να έχετε λιγότερο φυσικό φως στο σπίτι αλλά κερδίζετε σε δροσιά, αφού η θερμοκρασία του σπιτιού διατηρείται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Δοκιμάστε παράλληλα να έχετε κάποια πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών

Αν μπορείτε μειώστε για παράδειγμα τη λειτουργία της κουζίνας σας ή του σίδερου καθώς εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα και υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο δύσκολη. Αν έχετε το περιθώριο, για παράδειγμα, αφήστε το πολύ σιδέρωμα για μια μέρα με λιγότερη ζέστη.

Κατεβάστε τις τέντες την ώρα του ήλιου

Προτιμήστε να έχετε κατεβασμένες τις τέντες την ώρα που ο ήλιος «χτυπάει» στο σπίτι σας αλλά το απόγευμα και το βραδάκι σηκώστε τις ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας και δροσιά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αερίζεται το σπίτι σας και δημιουργείται ένα ήπιο ρεύμα δροσιάς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram