Το καλοκαίρι ζωτική σημασία έχει το να παραμείνεις ενυδατωμένη και να προσλαμβάνεις ηλεκτρολύτες, ειδικά αν είσαι σωματικά δραστήρια. Όταν ιδρώνεις χάνεις κυρίως νάτριο, κάτι που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο τόσο στην αντοχλη σου στις προπονήσεις όσο και στη γενικότερη ευεξία σου.
Γενικά οι μπανάνες έχουν χαρακτηριστεί ως η βασική πηγή καλίου, με μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα που περιέχει περίπου 422 χιλιοστόγραμμα καλίου - περίπου το 9% της επαρκούς πρόσληψης. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα.
Τέσσερις τροφές με περισσότερο κάλιο από μία μπανάνα:
1.Αβοκάντο
Μόλις μισό αβοκάντο περιέχει 487 χιλιοστόγραμμα καλίου, aka 10% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Αν καταναλώσεις ένα ολόκληρο αβοκάντο, θα έχεις ήδη πάρει το 20% καλίου της ημέρας σου.
2.Γλυκοπατάτα
Μια μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτα περιέχει περίπου 541 χιλιοστόγραμμα καλίου - το 12% της ημερήσιας ποσότητας που πρέπει να λάβεις.
3.Σπανάκι
To σπανάκι δεν είναι μόνο πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη Κ και μαγνήσιο αλλά περιέχει επίσης αρκετό κάλιο. Όπως και η γλυκοπατάτα, μία κούπα σπανάκι περιέχει 540 χιλιοστόγραμμα καλίου - το 12% της ημερήσιας ποσότητας που πρέπει να λάβεις.
4.Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ενυδατικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Δύο φέτες καρπούζι περιέχουν περίπου 640 χιλιοστόγραμμα καλίου.