Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη μαθαίνει ότι ο Μαθιός έγινε φονιάς για τα μάτια της Βασιλικής

Δημοσιεύθηκε 8 Νοεμβρίου, 2021

Καθώς ο Μαθιός και η Βασιλική ζουν μια νύχτα πάθους, η Καλλιόπη τους πιάνει στα πράσα και διώχνει τον γιο της από το σπίτι. Η «καπετάνισσα» αρχίζει να κάνει σενάρια και δεν αργεί να υποψιαστεί πως ο Μαθιός μπορεί να σκότωσε τον Στεφανή για τα μάτια της Βασιλικής.

Και ενώ ο Αστέρης στηρίζει τον αδελφό του, ο Μαθιός τα σπάει περισσότερο με τη μητέρα του, λέγοντας της να μείνει μακριά από την αγαπημένη του...

Οι υποψίες της Καλλιόπης για τη Βασιλική μοιάζουν να κατευνάζονται, καθώς η χήρα του Στεφανή ετοιμάζεται να πάει στο Ηράκλειο για να δει τον Νικηφόρο. Η «καπετάνισσα» βέβαια δεν ξέρει πως ο Μαθιός ζει μια βραδιά πάθους με τη Βασιλική. Η παράνομη σχέση τους όμως θα γίνει γνωστή με τραγικό τρόπο στον πιο ακατάλληλο άνθρωπο και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Η Καλλιόπη είναι αυτή που πιάνει στα πράσα τον Μαθιό με τη Βασιλική, τους επιτίθεται και διώχνει τον γιο της από το σπίτι. Ο Μαθιός καταφεύγει στο σπιτάκι στο βουνό. Εκεί τον επισκέπτεται ο Αστέρης και, όταν του εξομολογείται την κρυφή σχέση του, τα δύο αδέλφια έρχονται πολύ κοντά, καθώς μοιράζονται παράλληλες ζωές. Τελικά η Καλλιόπη ζητά από τον Μαθιό να επιστρέψει στο σπίτι, αλλά εκείνος θέτει τους δικούς του όρους, που φυσικά δεν γίνονται δεκτοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι τότε που ο Μαθιός προειδοποιεί τη μητέρα του να μην ξαναενοχλήσει τη Βασιλική. Γνωρίζοντας πλέον τη σχέση του γιου της με τη Βασιλική, η Καλλιόπη κάνει τη σύνδεση, και αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο γιος της ίσως είναι ο δολοφόνος του Στεφανή, κάτι που δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα. Σοκαρισμένη με τα όσα μαύρα έχει μέσα της, η Καλλιόπη καταρρέει και είναι η Μαρίνα που τη βρίσκει πεσμένη στον δρόμο και τη σώζει. Η καπετάνισσα σοκάρεται με τη βοήθεια της, όμως έχει τόσα στον νου της, που δεν κάθεται να το σκεφτεί περισσότερο. Πρέπει να ανακαλύψει αν ο γιος της είναι φονιάς και αν η Βασιλική τον βοήθησε να ξεφορτωθούν τον Στεφανή!


Μετά το αρχικό σοκ η Καλλιόπη αποφασίζει να αναλάβει δράση. Τι σόι καπετάνισσα θα ήταν αν δεν έπαιρνε τα ηνία της υπόθεσης... Φυσικά δεν θα μείνει σε παραινέ¬σεις και γλυκόλογα, αλλά θέλει αυτή η σχέση να τελειώσει εδώ και τώρα και οι δύο εραστές να μην ξαναδούν ο ένας τον άλλον. Η Καλλιόπη ήταν πάντα παρεμβατική στις ζωές των γιων της. Είναι μια γυναίκα παλαιάς κοπής και έχει απόλυτη στάση απέναντι στο καλό και στο λάθος. Όταν νιώθει ότι τα παιδιά της κινδυνεύουν ή ότι θα χάσουν κάτι σημαντικό, θα επέμβει οπωσδήποτε. Οπως στην περίπτωση του μικρού της γιου όπου πιστεύει πως ο Αστέρης δεν πρέπει να χάσει τη Στέλλα, μια πανέμορφη, μορφωμένη κοπέλα, από καλό σπίτι, την οποία θεωρεί ιδανική σύντροφο για εκείνον. Την ίδια στιγμή, κρίνει απαραίτητο για τον Μαθιό το να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Σκέφτεται πως έτσι, όταν η ίδια φύγει από τη ζωή, ο γιος της θα έχει μια γυναίκα να τον στηρίξει και δεν θα είναι μόνος.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram