Είναι περιττό να αναφερθεί ότι το μέλι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, της ελληνικής διατροφής, της οικονομίας της υπαίθρου. Η μελισσοκομία δεν περιορίζεται βέβαια στην παραγωγή μελιού αλλά παράγει κι άλλα προϊόντα όπως η γύρη, η πρόπολη, ο βασιλικός πολτός και το κερί από μέλισσες. Το ελληνικό μεσογειακό κλίμα είναι ευνοϊκότατο για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.
Η καθοριστική συμβολή των μελισσών, και της μελισσοκομίας κατ’ επέκταση, εδράζεται και στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς οι αποικίες μελισσών εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή των φυτών μέσω της επικονίασης
Μετά από μελέτες και έρευνες σημειώθηκε ότι 10.000 τόνοι θα στερηθεί φέτος η Εύβοια μας !