Όσες αγαπάμε το skincare δεν παραλείπουμε να κάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα μάσκα ομορφιάς. Είτε είναι μάσκα λάμψης, είτε μάσκα ενυδάτωσης, είτε αντιγήρανσης, αυτό το item είναι αναπόσπαστο κομμάτι της beauty routine μας.
Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ αν η μάσκα που πιάνεις στα χέρια σου για να απλώσεις στο πρόσωπό σου είναι σε καλή κατάσταση; Μήπως έχει λήξει; Μήπως έχει χαλάσει; Βάζω στοίχημα ότι ούτε που έχει πάει ο νους σου. Ωστόσο, πρέπει πάντα να το σκέφτεσαι αυτό, διαφορετικά… δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις ότι η ενυδατική σου κρέμα έχει χαλάσει, γιατί το χρώμα της θα έχει αλλάξει ή υφή της θα είναι διαφορετική. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τις μάσκες. Εκεί… είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, για να είσαι σίγουρη πως η μάσκα σου είναι έτοιμη για χρήση, θα πρέπει να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης. Αν δεν αναγράφεται στη συσκευασία ημερομηνία λήξης, σκέψου… αλλιώς.
Οι μάσκες σε gel ή κρεμώδη υφή αντέχουν έξι μήνες ως έναν χρόνο από τη στιγμή που θα τις ανοίξεις. Οπότε, έχε κατά νου πότε χρησιμοποίησες πρώτη φορά τη μάσκα σου και πορεύσου με αυτήν την ημερομηνία.
Προσοχή, όμως! Δεν ισχύει το ίδιο για τις μάσκες από άργιλο. Οι μάσκες αργίλου, από τη στιγμή που ανοιχτούν, αντέχουν αυστηρά μέχρι έξι μήνες. Μετά δεν υπάρχει λόγος να τις χρησιμοποιήσεις, γιατί πολύ απλά δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα στην επιδερμίδα σου.