Η μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη.
ΥΛΙΚΑ
3-4 μελιτζάνες
4-5 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
300 ml γάλα
200 ml λάδι
1 baking powder
150 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
Μαϊντανός-Άνηθος
Ρίγανη
Δυόσμο
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε