Άγονος ο διαγωνισμός για την Παράκαμψη Χαλκίδας

Δημοσιεύθηκε 21 Οκτωβρίου, 2021

Άγονος ανακηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για το έργο της "Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών".

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αποκλείστηκαν, καθώς μετά την κατάθεση των προσφορών τους κρίθηκαν ότι δεν καλύπτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα για την ανάθεση Τεχνικού Συμβούλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα επαναληφθεί, μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται για τυχόν προδικαστικές προσφυγές που μπορεί να υπάρχουν από τα συμμετέχοντα σχήματα. 

Το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών, προϋπολογισμού 150 εκατ ευρώ αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών με την διερχόμενη κυκλοφορία να διοχετεύεται στη νέα οδό και στην απόδοση στην κυκλοφορία ενός ενιαίου και ασφαλούς οδικού άξονα από τη Χαλκίδα έως και το πέρας της Παράκαμψης των Ψαχνών.

Η παράκαμψη της Χαλκίδας έχει εξαγγελθεί και στο παρελθόν, ωστόσο ουδέποτε δημοπρατήθηκε καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές και η χρηματοδότηση του έργου δεν είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας. 

Όπως τόνισε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής στόχος είναι η παράκαμψη Χαλκίδας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 και η δημοπράτηση του έργου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι υλοποιείται μια ευρύτερη δέσμη τριών μεγάλων οδικών έργων ύψους 240 εκατ. ευρώ, για την ανακούφιση αλλά και ανασυγκρότηση της Εύβοιας, τα οποία είναι η Παράκαμψη Χαλκίδας - Ψαχνών ύψους 150 εκατ. ευρώ, η Παράκαμψη Βασιλικών ύψους 45 εκατ. ευρώ και η παράκαμψη Αμαρύνθου ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram