Φροντίστε τα αδύναμα μαλλιά σας που σπάνε

Δημοσιεύθηκε 4 Ιανουαρίου, 2023

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, μπορεί να έχετε φθαρμένα, αδύναμα μαλλιά. Η φθορά των μαλλιών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως ο έντονος ήλιος, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, το σκληρό νερό, τ’ ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, οι κοτσίδες, η χρήση χημικών, η κακή διατροφή και το άγχος. Επίσης, όταν δεν περιποιείστε σωστά τα μαλλιά σας, αυτά γίνονται ξηρά και πιο επιρρεπή σε μπερδέματα, σπάσιμο και φθορά.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να δυναμώσετε τ’ αδύναμα μαλλιά σας και ν’ αποτρέψετε το σπάσιμο και την πτώση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σωστά, με τα κατάλληλα προϊόντα

Για να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

-Χρησιμοποιείστε σαμπουάν που περιέχουν φυσικά συστατικά και βότανα που θα ενισχύσουν τα μαλλιά σας με την έγχυση βιταμινών και βιοτίνης.
-Αποφύγετε τα σαμπουάν που στεγνώνουν τα μαλλιά σας και μη τα λούζετε πολύ συχνά καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει πιο εύθραυστα.
-Όταν ξεπλένετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό και τελειώστε με κρύο νερό. Το κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο των ινών της τρίχας που οδηγεί σε λεία και πιο λαμπερά μαλλιά.
-Εφαρμόστε μόνο conditioner με ενυδατικές ιδιότητες. Τα conditioners επαναφέρουν την υγρασία στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να έχετε μαλλιά λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο και την πτώση.
-Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία βαθιάς ενδυνάμωσης με ορό ή μάσκα που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
-Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, μην τα τρίβετε με την πετσέτα γιατί μπορεί να τα βλάψετε περισσότερο.
-Επιπλέον, όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν είναι σχεδιασμένα για το σπάσιμο των μαλλιών, μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω βλάβη. Πρέπει να επιλέγετε προϊόντα κατάλληλα για φθαρμένα, ταλαιπωρημένα από το σπάσιμο μαλλιά καθώς και προϊόντα που ενδυναμώνουν τ’ αδύναμα μαλλιά που σπάνε και δημιουργούν τριχόπτωση.

Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες όπως ψάρια, αυγά και άπαχο κρέας μπορεί να σας βοηθήσει ν’ αποκτήσετε πιο δυνατά και υγιή μαλλιά. Επίσης, συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β7 ή βιοτίνη όπως οι ξηροί καρποί, ο σολομός, το αβοκάντο και οι γλυκοπατάτες που βοηθούν στην ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό

Εάν τα μαλλιά σας συνεχίζουν να είναι αδύναμα και επιρρεπή σε σπάσιμο, θα πρέπει να συζητήσετε με το δερματολόγο σας για ν’ αποκλείσετε ασθένειες που μπορεί να προκαλούν την τριχόπτωση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram