Φάε το τελευταίο σου γεύμα στις 5 το απόγευμα και θα χάσεις βάρος αμέσως

Δημοσιεύθηκε 10 Νοεμβρίου, 2022

Όλοι ξέρουμε πώς είναι: τελειώνεις μια κουραστική μέρα στη δουλειά, πηγαίνεις σπίτι, χαλαρώνεις για λίγο και μετά μαζεύεις τα κομμάτια σου για να πάρεις το δείπνο ή αλλιώς για να φας το βραδινό γεύμα σου. Για τους περισσότερες από εμάς, αυτό θα συμβαίνει γύρω στις 19:00 το νωρίτερο, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη τότε είναι πολύ αργά αν θέλεις να χάσεις βάρος.

Αυτή η μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προτείνει μια ώρα γεύματος που οι περισσότερες από εμάς εξακολουθούμε να δουλεύουμε, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολο ώστε να επιτευχθεί το στοίχημα. Ωστόσο, αξίζει να τη λάβουμε υπόψιν καθώς τα ευρήματα της μελέτης προσφέρουν κάποια εικόνα για το πώς λειτουργεί η διαδικασία δίαιτας σε σχέση με τον μεταβολισμό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρεις το βραδινό σου προκειμένου να χάσεις βάρους
Η μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι στις 17:00 είναι η βέλτιστη ώρα για δείπνο, λόγω του πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός του σώματος για τον μέσο άνθρωπο.

Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι το να φάμε βραδινό νωρίτερα θα μας κάνει να σταματήσουμε να πεινάμε όλη την ημέρα και να καταφεύγουμε στο σνακ.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν φαγητό αργότερα μέσα στην ημέρα έκαιγαν τις θερμίδες τους πιο αργά, καθώς ο μεταβολισμός τους είναι πιο αργός όσο περνάει η ώρα.

Αυτό λοιπόν θα σήμαινε ότι το κερδισμένο βάρος θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να μετατοπιστεί, συμβάλλοντας στην προώθηση της ανάπτυξης λίπους ως αποτέλεσμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram