Τρεις παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια.

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουλίου, 2023

Είναι γνωστό πως η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, με τις ειδυλλιακές, ανοργάνωτες παραλίες της να αποτελούν πρώτη επιλογή αμέτρητων κατασκηνωτών κάθε καλοκαίρι.

Από την πιο δημοφιλή μέχρι και την πλέον απομονωμένη, οι ακρογιαλιές της Εύβοιας καλύπτουν όλα τα γούστα για χαλαρωτικές ή πιο «ξέφρενες» διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω, θα βρείτε τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας που προσφέρονται για διαμονή δίπλα στο κύμα και κάτω από τα αστέρια.

Θαψά

Μια από τις λιγότερο γνωστές, αλλά και πιο εντυπωσιακές ακρογιαλιές της κεντρικής Εύβοιας δεν είναι άλλη από την παραλία Θαψά, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κύμη.

«Κρυμμένη» στο τέλος ενός αρκετά κακοτράχαλου χωματόδρομου, η παραλία αυτή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, ωστόσο η ταλαιπωρία σας θα ανταμειφθεί και με το παραπάνω.

Με τα μοναδικά, τιρκουάζ νερά που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ευβοϊκής ακτογραμμής, την πλούσια βλάστηση και το κάτασπρο, ψιλό της βότσαλο, αυτή η παραλία σίγουρα θα μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Βύθουρη

Δύο ώρες περίπου μακριά από το κέντρο της Αθήνας και στην πίσω πλευρά της Δίρφυς, βρίσκεται μια μικρή, απομονωμένη παραλία που κρύβει ένα μυστικό.

Ο λόγος φυσικά για την παραλία Βύθουρη, η οποία συχνά παραλληλίζεται με το παγκοσμίως γνωστό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Η Βύθουρη περιβάλλεται από μια σειρά βράχων, και έτσι καλύπτεται από μια παχιά σκιά κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ημέρας, με αποτέλεσμα ο ήλιος να τη βλέπει ελάχιστες ώρες ανά 24ωρο.

Η φυσική σκιά που σχηματίζεται είναι ιδανική για τους κατασκηνωτές, ενώ το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνει ένα παλιό ναυάγιο από δουλεμπορικό σκάφος, που είναι μισοθαμμένο στην αμμουδιά.

Αρμυρίχι

Αγαπημένη επιλογή των παραθεριστών αποτελεί σίγουρα το πανέμορφο Αρμυρίχι, μια μικρή παραλία που βρίσκεται στα Μεσοχώρια της Καρύστου.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τοπίο, που αποτελείται από καταγάλανα νερά, λεπτό βότσαλο και μικρές σπηλιές. Οι βράχοι που περικυκλώνουν το σημείο δημιουργούν προσωπικές, μίνι παραλίες με φυσική σκίαση, ενώ προστατεύουν την ακρογιαλιά από τους ανέμους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram