Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix

Δημοσιεύθηκε 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», η νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix, έρχεται από τη Νότια Κορέα και trend-αρει στην Ελλάδα, φορτωμένη «δάνεια» από άλλες ταινίες.
Από τα πρώτα λεπτά της νέας τηλεοπτικής σειράς του Netflix «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» αισθάνεσαι ότι γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις επαναλαμβάνονται μπροστά στα μάτια σου. Διαδοχικά déjà vu με επαναλαμβανόμενα μοτίβα να οδηγούν σε αναπόφευκτα spoilers πριν τελικά επιβεβαιωθούν στη συνέχεια. Φαινομενικά αδιάφοροι - ακίνδυνοι πρωταγωνιστές γίνονται οι Νο1 ύποπτοι για την ανατροπή, καθώς στο μυαλό του θεατή έρχονται εικόνες από άλλες παραγωγές ως αναπόσπαστο κομμάτι του οπτικού πολιτισμού που διαπερνά τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» (Squid Game), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hwang Dong-hyuk, παρουσιάζεται σε 9 επεισόδια, τα οποία ενδείκνυνται για binge watching.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix, η παραγωγή από τη Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή του Τοp 10  με τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα. Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» trend-άρει στην Ελλάδα. Φυσιολογική εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα δομικά της υλικά βασίζονται σε δοκιμασμένες αφηγηματικές κινηματογραφικές συνταγές.

Το story έχει ως εξής: Άνθρωποι σε απόγνωση, με τα χρέη να τους πνίγουν ή δίχως να τους περιμένει κάποιος εκεί έξω, καλούνται να μπουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης σε ένα απομακρυσμένο νησί στον Ωκεανό για να αλλάξουν την τύχη τους. Δοκιμάζονται σε έξι παιδικά παιχνίδια. Παιχνίδια που έπαιζαν όταν ήταν μικροί. Όσοι καταφέρουν να φθάσουν στο τέλος, κερδίζουν ένα τεράστιο ποσό (δεκάδες δισεκατομμύρια γουάν). Όσοι δεν τα καταφέρουν…συντονίσου να δεις τα επεισόδια !!


Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram