Το οικολογικό καθαριστικό που απομακρύνει τα άλατα και θα κάνει το μπάνιο να λάμψει

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουνίου, 2022

Ακούμε συνέχεια πως το περιβάλλον «βάλλεται» από παντού, πως η κλιματική κρίση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πως ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Αρκεί να σκεφτείς αυτό που συμβαίνει τώρα με τις μοβ μέδουσες που έχουν βγει στις παραλίες όλης της χώρας και που – όπως λένε οι ειδικοί- είναι αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς του ανθρώπου στο περιβάλλον και συγκεκριμένα της υπερβολικής αλιείας.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα είναι σημαντικό να ακολουθούμε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής ξεκινώντας από τα απλά. Την ανακύκλωση, τη μείωση της χρήσης ενέργειας, την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και τη χρήση οικολογικών απορρυπαντικών. Και εδώ θα σταθούμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να χρησιμοποιείς οικολογικά απορρυπαντικά

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους καλό είναι να χρησιμοποιείς οικολογικά απορρυπαντικά. Πρώτον, η υγεία σου και δεύτερον το περιβάλλον. Βλέπεις, τα οικολογικά απορρυπαντικά περιέχουν λιγότερο επιβλαβείς χημικές ουσίες, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα προϊόντα, γεγονός που ελαχιστοποιεί τη συνολική σου έκθεση σ’ αυτά προστατεύοντας την υγεία σου.

Εκτός αυτού, είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σκέψου αυτό! Όταν εσύ χρησιμοποιείς απορρυπαντικά αυτά καταλήγουν στο περιβάλλον με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αν δεν είναι οικολογικά, λοιπόν, μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό- από το να μειώσουν τα επίπεδα οξυγόνου στο νερό μέχρι να συμβάλουν στην υπερανάπτυξη φυκιών, απειλώντας έτσι την υδρόβια ζωή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το diy καθαριστικό είναι τα εξής:

Οικολογικό υγρό πιάτων

Μαγειρική σόδα

Ανακάτεψε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας μέσα σε λίγο οικολογικό υγρό πιάτων έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Με αυτήν την πάστα και βάζοντάς τη πάνω σε ένα πανάκι τρίψε κάθε επιφάνεια του μπάνιου, από την ντουζιέρα, τις inox μπαταρίες του μπάνιου, τον νεροχύτη και τους αρμούς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram