Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις το τσιγάρο

Δημοσιεύθηκε 21 Δεκεμβρίου, 2021

Είτε έχεις κόψει το τσιγάρο, είτε σκέφτεσαι να σταματήσεις το κάπνισμα, αυτό που σίγουρα πρέπει να ξέρεις, είναι τα εκπληκτικά οφέλη της διακοπής του καπνίσματος για την υγεία σου.

Η διαδικασία καθαρισμού του σώματος από τις συνέπειες του καπνίσματος διαρκεί περίπου ένα έτος, όπου και ξεκινά η αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος και σταματά η επίδραση των τοξικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού καπνίσεις το τελευταίο τσιγάρο, το σώμα σου αρχίζει αμέσως να αλλάζει. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος:

Η αρτηριακή πίεση επανέρχεται στο φυσιολογικό

Η νικοτίνη στα τσιγάρα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σφυγμού και της αρτηριακής σας πίεσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Αλλά μέσα σε μόλις 20 λεπτά μετά το κάπνισμα του τελευταίου σου τσιγάρου, η αρτηριακή σου πίεση αρχίζει να ομαλοποιείται.

Μπορείς να αναπνεύσεις ευκολότερα

Μέσα σε μόλις 8 ώρες από τη διακοπή του καπνίσματος, τα επίπεδα οξυγόνου του σώματός σου, θα αυξηθούν και η λειτουργία των πνευμόνων σου θα αρχίσει να βελτιώνεται. Καθώς οι πνεύμονες αρχίζουν να επουλώνονται, μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερη δύσπνοια, να βήχεις λιγότερο και να αναπνέεις ευκολότερα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αφού κόψεις το τσιγάρο.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μειώνεται

Μετά την τελευταία εκείνη ρουφηξιά, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στο μισό. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου, της ουροδόχου κύστης και του παγκρέατος μειώνεται επίσης σημαντικά.

Το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται λαμπερά και δυνατά

Το κάπνισμα λερώνει τα δόντια και τα νύχια, με ένα αντιαισθητικό κίτρινο χρώμα. Μπορεί επίσης να θαμπώσει το δέρμα και να κάνει τα μαλλιά σου εύθραυστα. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει τη ροή του αίματος, κάνοντας το δέρμα και το χαμόγελο να φαίνονται πιο λαμπερά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram