Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Fruit punch πεπόνι

Δημοσιεύθηκε 5 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό πεπόνι, (1 πεπόνι)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
200 γρ. σόδα
Για το σερβίρισμα
πάγο, τριμμένο
φύλλα δυόσμου
10 κεράσια
φέτες πορτοκάλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στερεώνουμε το πεπόνι στον πάγκο εργασίας οριζόντια, κόβουμε το καπάκι του, και το αφαιρούμε.
Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για παριζιέν, αφαιρούμε 15 μπαλίτσες πεπονιού, και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθούν.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και την υπόλοιπη ψίχα του πεπονιού μέχρι να φτάσουμε στο πιο λευκό μέρος του, κρατώντας 1-2 εκ. από τα τοιχώματα.
Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια την ψίχα του πεπονιού μέχρι να γίνει χυμός.
Περνάμε τον χυμό από ένα σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε σε μια κανάτα.
Σουρώνουμε -αν θέλουμε- τον χυμό πορτοκαλιού και τον μεταφέρουμε στην κανάτα με τον χυμό πεπονιού.

Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και γεμίζουμε με το μείγμα της κανάτας το πεπόνι, προσθέτοντας στο τέλος και τα παριζιέν πεπονιού.
Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο, φύλλα δυόσμου, κεράσια, φέτες πορτοκαλιού και διακοσμούμε, προαιρετικά, με ομπρελίτσες

πηγή:akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram