Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Chocolate chip cookie

Δημοσιεύθηκε 22 Δεκεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε σταγόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό στο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα, τα τοποθετούμε στο ταψί, και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα για 13-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα μπισκότα για να σφίξουν και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram