ΥΛΙΚΑ
90 γρ. νιφάδες βρόμης
2 μπανάνες, ώριμες
2 αβγά, μεσαία
70 γρ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. γάλα, 3,5%
20 γρ. κακάο, + έξτρα για το πασπάλισμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Αλείφουμε 4 ράμεκιν διαμέτρου 10 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κακάο. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Βάζουμε στον πολυκόφτη τη βρόμη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια, τα αβγά, το σιρόπι σφενδάμου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γάλα, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 4 φόρμες και πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Μεταφέρουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μείγμα μέχρι μέσα. Μπορούμε να ελέγξουμε αν το μείγμα έχει ψηθεί εσωτερικά τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε τα ράμεκιν από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Περιχύνουμε τα baked oats με 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε.