Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ψαροκεφτέδες με σαλάτα

Δημοσιεύθηκε 29 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. πατάτες
500 γρ. ψάρι, φιλέτο, σολομό και λαβράκι
αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
240 γρ. πράσινη σαλάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 8-10 λεπτά στα 800 Watt. Κάνουμε μια τρύπα στη μεμβράνη για να φεύγει ο ατμός.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε ένα τσέρκι και βάζουμε πάνω ένα πιάτο. Βάζουμε νερό μέχρι να φτάσει στο ύψος του τσέρκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε πάνω στο πιάτο τα φιλέτα από το ψάρι, καλύπτουμε με το καπάκι, και βράζουμε 4-5 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σπάμε με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε το δέρμα από τα ψάρια, σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά φροντίζοντας να κρατήσουμε κομμάτια από το ψάρι χωρίς να λιώσει.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πλάθουμε μπιφτέκια στο τηγάνι και ψήνουμε, σε δύο δόσεις, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Για τη δεύτερη δόση προσθέτουμε ξανά 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος με τη σαλάτα και το dressing.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram