ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
4 μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C στον αέρα .
Στρώνουμε 3 φύλλα λαδόκολλας σε 3 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο ή με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τα κουκούτσια τα αφαιρούμε.
Ρίχνουμε τις φέτες μήλου σε δόσεις στο μπολ με τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να καλυφθούν και από τις 2 πλευρές.
Απλώνουμε τις φέτες μήλου στα ταψιά, τοποθετώντας τη μία φέτα δίπλα στην άλλη αλλά χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
Μετφέρουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Αποθηκεύουμε τα τσιπς σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου, για αρκετό καιρό.
Σε περίπτωση που τα τσιπς μαλακώσουν, τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Πηγή: akispetretzikis.com