Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σούπα μινεστρόνε

Δημοσιεύθηκε 5 Απριλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πράσο
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στικ σέλερι
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
1 πατάτα
2 φύλλα δάφνης
100 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 λίτρα ζωμό, λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί
φέτα
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το κολοκυθάκι, τα καρότα, την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε το θυμάρι, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και τα φασόλια.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι, ψωμί, φέτα και ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram