ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
400 γρ. ψωμί
200 γρ. ζαμπόν
5 αβγά, μέτρια
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρος τα αβγά μαζί με το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com