Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πατάτες γιαχνί

Δημοσιεύθηκε 20 Απριλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλ. δεντρολίβανο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό
πιπέρι
100 γρ. φέτα
1 κ.γ. ρίγανη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα σκόρδα σε φέτες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τις πατάτες και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram